Yatay geçişte geri dönüş hakkı "DETAYLI ANLATIM"

Rica ederim ne demek 🙂 Böyle geri dönütler almak bana da motivasyon oluyor. Başarılar dilerim.
Merhaba hocam bende myp ile geçiş yaptım ama eski okuluma dönmek istiyorum bazı okullar başvuru alırken önceden myp ile geçiş yapmadığımıza dair belge istiyorlar o durumu nasıl çözeceğiz
Bir de böyle durumlarda hangi belgeleri başvuruda kullanmalıyız yardımcı olur musunuz

Arkadaşlar ben de ek madde 1 uzerinden yatay gecis yaptım. Geçtiğim üniversitede sinifta kaldım, eski üniversiteme geri dönüş yapmaya çalıştım. Sistemde sorun yaşadım ama bu siteden aldığım geri dönüş dilekçesi ve bilgiler çok işime yaradı. Ve geri dönüşüm kabul edildi. Her türlü sorunumda yardımcı olduğu için
Hocammmm bu mesajı teşekkür için yazıyorum. Sayenizde eski üniversiteme dönüş yaptım. Muhteşem muazzam bir insansınız. Çok mutluyum şu an 🙌🙌🙌🙌🤗🤗🤗🤗😇😇😇 Dilekçeyi mail attım ama elden de götürdüm ne olur ne olmaz dedim. Kendini garantiye almak en iyisi gerçekten. Yapacağım bir yanlış geçişime engel olabilirdi.

sayenizde hocam sayenizde muhteşem insansınız. burda yaptığınız yardımlarla insanlara yön veriyor. Gelecekleri konusunda insanları yönlendiriyorsunuz. kurtuldum o üniversiteden eski üniversitemde çok daha mutluydum. şükürrrr oldu sonunda :):):) üniversiteme mutlu ve huzurlu devam edeceğim artık. iyi ki varsınız! iyi ki sizin gibi insanlar var. başkalarıbu yardımı yapmak için kaç bin tl ücret talep ediyor. hiç birisi de sizin kadar tecrübeli değiller gerçekten. :mad:
Geçiş yaparken hangi belgeleri eklediniz bende myp ile geçiş yaptım ama eski okuluma dönmek istiyorum daha önce bu şekilde geçiş yapmadığıma dair belge istediğini gördüm onu nasıl hallettiniz

Merhaba hocam bende myp ile geçiş yaptım ama eski okuluma dönmek istiyorum bazı okullar başvuru alırken önceden myp ile geçiş yapmadığımıza dair belge istiyorlar o durumu nasıl çözeceğiz
Bir de böyle durumlarda hangi belgeleri başvuruda kullanmalıyız yardımcı olur musunuz
Merhabalar dönüş yapacaklar için o belge şart değil. Myp ile geçiş yapmışsanız dönüş için başvuruda daha önceden geçiş yapmadığınıza dair belge ibraz etmek zorunda değilsiniz.

2018 yılında Ales puanımla mühendislik tamamlama ile Dokuz Eylül makine mühendisliği bölümüne yerleştim. 2019 yılında Fırat üniversitesi makine mühendisliği bölümüne ek madde-1 ile yatay geçiş yaptım. Şu an atılmış durumdayım. Sanırım af bekliyorum. Af gelince Fırat’a kaydımı yapıp sonra dilekçe ile Dokuz Eylüle geri dönebilir miyim. Bu üniversitede okumak istemiyorum. Geri dönebilir miyim Dokuz eylüle. Desteğinizi rica ederim.

2018 yılında Ales puanımla mühendislik tamamlama ile Dokuz Eylül makine mühendisliği bölümüne yerleştim. 2019 yılında Fırat üniversitesi makine mühendisliği bölümüne ek madde-1 ile yatay geçiş yaptım. Şu an atılmış durumdayım. Sanırım af bekliyorum. Af gelince Fırat’a kaydımı yapıp sonra dilekçe ile Dokuz Eylüle geri dönebilir miyim. Bu üniversitede okumak istemiyorum. Geri dönebilir miyim Dokuz eylüle. Desteğinizi rica ederim.
Merhabalar,
Af gelmesi durumunda eski öğrencilik haklarınızdan faydalanacağınız için ek madde 1 ile geçiş yapmışsanız dönüş hakkınızdan da faydalanırsınız.

Merhaba ben eski okuluma geri dönüş yaptım hazırlık dahil 5 yıl. beni 4. Sınıfa kaydettiler yani son sınıfa. Alttan derslerim var. Okulda öğrenim görme sürem ne kadar. 2025 kayıtlı olarak gözüküyorum.

Merhaba ben eski okuluma geri dönüş yaptım hazırlık dahil 5 yıl. beni 4. Sınıfa kaydettiler yani son sınıfa. Alttan derslerim var. Okulda öğrenim görme sürem ne kadar. 2025 kayıtlı olarak gözüküyorum.
EK:RG-18/3/2016-29657 Aynı Yönetmeliğin ek 1 inci maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

“(2) Bu madde kapsamında eğitim gördüğü programdan farklı bir programa yatay geçiş yapan öğrencilerin azami süreleri, programın azami süresinden kabul edildiği sınıf çıkartılarak hesaplanır.”

Merhabalar sorunuzun cevabı bu maddede ama yine de okulunuz ile bir görüşün muhakkak.