Sosyal Yardımlaşma Vakıfları (SYDV) Personel Alımında Nelere Dikkat Ediliyor? Tecrübeyle Sabit Bilgiler!
Selam dostlar,
Bir süredir bu işin içindeyim, hem araştırdım hem yaşadım. SYDV yani Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları, zaman zaman personel alımı yapıyor. Ama kafasına göre değil, ciddi kriterlerle ilerliyor. Hadi gelin forum usulü anlatayım, neleri arıyorlar, nelere dikkat ediyorlar...
---
1. KPSS ŞART MI?
Genelde KPSS puanı isteniyor, ama bazen alımlar İŞKUR üzerinden ya da Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) kontrolünde olabiliyor.
En az 60 KPSS puanı isteyen ilanlar gördüm.
Bazı yerler "puan sıralamasıyla" alım yapıyor, bazıları mülakatı esas alıyor.
---
2. Mezuniyet Durumu ÖNEMLİ
Bölüm farkı çok mühim arkadaşlar. Genelde:
Sosyal Hizmetler
Psikoloji
Sosyoloji
Kamu Yönetimi
İktisat / İşletme
Halkla İlişkiler gibi bölümler tercih ediliyor.
Ama bazı vakıflar sadece "lisans mezunu olsun yeter" diyebiliyor. Şansa bağlı biraz.
---
3. Ehliyet - B Sınıfı Aranıyor
Özellikle saha görevi olacaksa (ev ziyaretleri, hane incelemeleri vs.) mutlaka B sınıfı ehliyet isteniyor.
Hatta bazıları "aktif araç kullanabiliyor" şartı koyuyor. Yani sadece ehliyet yetmiyor, kullanabiliyor olman lazım.
---
4. Adli Sicil ve Sağlık Şartları
Temiz kağıdı şart. Adli sicil kaydının temiz olması isteniyor.
Bazı ilanlarda ayrıca "görevini yapmasına engel sağlık sorunu olmaması" gibi ifadeler yer alıyor.
---
5. Tecrübe Artı Puandır
Vakıf işleri memuriyet gibi değil arkadaşlar. Hem masa başı hem saha… İnsan ilişkileri güçlü, empati kurabilen, yardım odaklı kişiler aranıyor.
Daha önce:
Belediyede sosyal işler
Kaymakamlıkta staj
SYDV projelerinde gönüllülük
gibi işlerde bulunmuşsan, mülakatta fark yaratıyorsun.
---
6. Alımlar Nasıl Yapılıyor?
Genellikle şu yollarla ilan veriyorlar:
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sayfası
Kaymakamlık siteleri
İŞKUR duyuruları
SYDV ilan sitesi (vakifilan.gov.tr)
Başvurular online formlarla veya şahsen yapılıyor. Sonra mülakat süreci başlıyor.
---
SONUÇ:
SYDV’de çalışmak gerçekten anlamlı bir iş. Emeğin karşılığını maddi-manevi alabileceğin nadir yerlerden. Ama şunu unutma:
"Biz bu işi gönülden yaparız" diyorsan seni fark ederler.
---
Sizden de tecrübeli olanlar varsa, yorumlara yazın, birbirimize destek olalım.
Selam dostlar,
Bir süredir bu işin içindeyim, hem araştırdım hem yaşadım. SYDV yani Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları, zaman zaman personel alımı yapıyor. Ama kafasına göre değil, ciddi kriterlerle ilerliyor. Hadi gelin forum usulü anlatayım, neleri arıyorlar, nelere dikkat ediyorlar...
---
1. KPSS ŞART MI?
Genelde KPSS puanı isteniyor, ama bazen alımlar İŞKUR üzerinden ya da Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) kontrolünde olabiliyor.
En az 60 KPSS puanı isteyen ilanlar gördüm.
Bazı yerler "puan sıralamasıyla" alım yapıyor, bazıları mülakatı esas alıyor.
---
2. Mezuniyet Durumu ÖNEMLİ
Bölüm farkı çok mühim arkadaşlar. Genelde:
Sosyal Hizmetler
Psikoloji
Sosyoloji
Kamu Yönetimi
İktisat / İşletme
Halkla İlişkiler gibi bölümler tercih ediliyor.
Ama bazı vakıflar sadece "lisans mezunu olsun yeter" diyebiliyor. Şansa bağlı biraz.
---
3. Ehliyet - B Sınıfı Aranıyor
Özellikle saha görevi olacaksa (ev ziyaretleri, hane incelemeleri vs.) mutlaka B sınıfı ehliyet isteniyor.
Hatta bazıları "aktif araç kullanabiliyor" şartı koyuyor. Yani sadece ehliyet yetmiyor, kullanabiliyor olman lazım.
---
4. Adli Sicil ve Sağlık Şartları
Temiz kağıdı şart. Adli sicil kaydının temiz olması isteniyor.
Bazı ilanlarda ayrıca "görevini yapmasına engel sağlık sorunu olmaması" gibi ifadeler yer alıyor.
---
5. Tecrübe Artı Puandır
Vakıf işleri memuriyet gibi değil arkadaşlar. Hem masa başı hem saha… İnsan ilişkileri güçlü, empati kurabilen, yardım odaklı kişiler aranıyor.
Daha önce:
Belediyede sosyal işler
Kaymakamlıkta staj
SYDV projelerinde gönüllülük
gibi işlerde bulunmuşsan, mülakatta fark yaratıyorsun.
---
6. Alımlar Nasıl Yapılıyor?
Genellikle şu yollarla ilan veriyorlar:
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sayfası
Kaymakamlık siteleri
İŞKUR duyuruları
SYDV ilan sitesi (vakifilan.gov.tr)
Başvurular online formlarla veya şahsen yapılıyor. Sonra mülakat süreci başlıyor.
---
SONUÇ:
SYDV’de çalışmak gerçekten anlamlı bir iş. Emeğin karşılığını maddi-manevi alabileceğin nadir yerlerden. Ama şunu unutma:
"Biz bu işi gönülden yaparız" diyorsan seni fark ederler.
---
Sizden de tecrübeli olanlar varsa, yorumlara yazın, birbirimize destek olalım.
Son düzenleme: