Özel Üniversiteden Devlete Geçince Ücret Ödenir mi?
Hayır, geçiş yaptıktan sonra artık özel üniversiteye değil devlet üniversitesine bağlı olacağınız için eğitim ücreti ödemezsiniz. Devlet üniversiteleri ücretsizdir. Sadece bazı bölümlerde harç ödemesi olabilir (ikinci öğretim gibi), ancak bu da özel üniversitedeki yüksek öğrenim ücretleriyle kıyaslanamayacak kadar düşüktür.
Ne Zaman Ücret Ödenir?
- Geçişten Önceki Dönem için Ödeme:
Eğer geçiş sürecinden önce özel üniversitenize dönemlik ücret ödediyseniz ve geçiş yaptığınızda eğitim almadan okuldan ayrıldıysanız, bazı üniversiteler bu ücreti geri ödemez.
Ancak henüz eğitim başlamadan kayıt sildirirseniz geri ödeme almanız mümkün olabilir. - Devlet Üniversitesinde Harç:
Sadece bazı istisnai durumlarda (örneğin ikinci öğretim programı, yabancı uyruklu öğrencilik gibi) küçük harçlar olabilir. Ancak bu durum çoğu öğrenci için geçerli değildir.
Öğrenci Yorumları
@zeynep_psikoloji: Özel üniden devlete geçtim, çok rahatladım. Artık 50 bin lira ödemiyorum.
@mehmetyazılım: Kayıt yenilemeden geçiş yaptım, özel okul ücret istemedi. Ama geç kalsaydım muhtemelen alırlardı.
Özetle:
- Devlet üniversitesine geçtikten sonra özel üniversiteye herhangi bir ücret ödemezsiniz.
- Daha önce ödenmiş ücretler (dönemlik vb.) geri alınamayabilir.
- Devlet üniversitesinde okuyorsanız normalde eğitim ücretsizdir.
Anahtar Kelimeler:
- özel üniversiteden devlete geçiş
- yatay geçişte ücret ödenir mi
- özelden devlete yatay geçiş
- devlet üniversitesi ücretsiz mi
- özel üniversite geçiş ücreti
- yatay geçişte ödeme yapılır mı
- özel üniversite ücret iadesi
- yatay geçiş devlet üniversitesi
- üniversiteler arası geçiş şartları
- devlet üniversitesinde harç var mı