Egea disk ve balata tavsiyesi arayanlar buraya!

KamuJET

Kamu Personeli
Yönetici
Selam dostlar,
Aracım 2021 model Fiat Egea 1.3 Multijet. Geçen hafta frenlerde titreme ve ötme başlayınca disk ve balata işine giriştim. Parçacıdan tut ustaya kadar 3-4 yer gezdim. Kendi deneyimimi paylaşmak istedim, belki işinize yarar.

Disk markası olarak ne kullandım?

Uzun araştırmalar sonunda TRW disk aldım. Bosch ve Zimmermann da önerildi ama TRW fiyat/performans olarak bayağı övülüyordu. Takalı 2 hafta oldu, şu an için gayet sessiz ve fren mesafesi tatmin edici.

Balata tercihi?

Balatada da yine TRW ile devam ettim. Yerli balatalar ötme yapıyor diyen çok oldu. Bendeki eski balatalar da Bendix’ti, ciddi fren tozu yapıyordu. TRW hem sessiz hem de toz oranı düşük gibi geldi.

Usta yorumu:

Ustam da “TRW son dönemde Egea kullanıcıları arasında en çok tercih edilenlerden” dedi. Tabi ki usta önemli, disk ne kadar kaliteli olursa olsun yamuk takarsa yine titreme yapar. İyi bir balans şart!

Fiyat bilgisi:

Disk-balata takımına 2025 Temmuz itibariyle toplamda 5.000 TL verdim (işçilik dahil). Orijinale göre uygun ama performansta da eksik kalmadı.
Bosch 500-600 TL daha pahalıydı ama çok da fark var mı, emin değilim.

Anahtar Kelimeler:

Fiat Egea disk tavsiyesi, Egea balata önerisi, TRW balata disk, Egea fren titremesi, Egea fren ötmesi, Egea disk balata değişimi, Egea fren sistemleri

Siz hangi markayı kullandınız? Özellikle Brembo ya da Bosch kullananlar varsa yorum atsın, karşılaştıralım. Herkese kazasız belasız sürüşler!

Geri